sobota, 21. november 2009

BANGKOK IN NAKUPOVANJE

Vroča kri se je že pomirila. Zbudile smo se ob devetih. Danes je bil dan nakupov. Ponovno smo odšle na obilen zajtrk, potem pa hop na tuk-tuk in divjo vožnjo do CHATUCHAK MARKETA. Odprt je ob vikendih in je največji trg na Tajskem. Tukaj je okrog 8.000 stojnic, na katerih prodajajo gospodinjske aparate, nakit, obleke, čevlje, spominke, živali, vse. Seveda je nujno potrebno barantanje. Stojnice stojijo ena zraven druge. Tako da je kar malo prostora za sprehajanje, saj se turistov in domačinov kar tre. Seveda smo se oborožile s parimi stvarmi, spominki, kakšna cunjica. Hitro pa smo tudi obupale, saj je bilo vsega preveč, res pa je da so si stojnice med sabo kar podobne. Tako smo odšle še na kosilo in nazaj proti ulici na kateri je naš hotel. Seveda je bilo tusi na naši ulici veliko stojnic,ki so bile glede gužve veliko bolj dostopne. Tukaj se je nakupovanje šele začelo.

Ker je bil to naš zadnji dan na Tajski smo se morale pripraviti na jutrišnjo pot. Napakirat vso kramo v nahrbtnik in notri zbasati tudi novo nakupljene stvari. Cel strateški načrt pakiranja. Nekako je misija nemogoče, postalo mogoče.

Po dveh napornih dnevih raziskovanja in nakupovanja po BKK, sva se z Barbaro odločili, da hočeva domov priti vsaj nekoliko spočiti, zato sva si privoščili še zadnjo masažo.

Pred nami je še zadnja kratka noč in slovo od Tajske.

Ni komentarjev:

Objavite komentar