četrtek, 12. november 2009

OTOKI, SEM IN TJA - KOH SAMUI

Pa smo na otoku Koh Samue. Pred nam je relaksacija in čofotanje.

No prvi dan se ni začev ravno obetavno. Noč je bila dovga in brez spanca. Razlog?? Rdeča četrt in vreščanje tajskih dekličin. Noč je bila zaradi vročine še hujša, saj nismo imele odprte klime. Krivec sem pa jaz, saj se me je lotil nekakšen prehlad. Itak, ravno pravi trenutek :(

Po vražji noči, ne duha, ne sluha
Današnji dan naj bi bil namenjen ogledu otoka, s skuterji. Ja same naj bi se vozile s skuterji, čeprav se ni še nobena vozila z njimi. Ups, kako bomo to speljale? Jah pogumno smo šle do receptorke in rekle, da si bomo sposodile dva skuterja. In tukaj je bila prva ovira. Kaj je bilo prvo vprašanje? Ali ste že vozile avtomatike? Itak poštene punce kot smo, smo rekle da ne. Posledica?! Ostale smo brez skuterjev in našega izleta. In kaj bomo zdaj? Receptorka je rekla, da lahko preveri če je še kaj prostih mest za izlet. Hvala bogu nam je zrihtala izlet po otoku (450 BT)


In kaj nam je prinesel današnji izlet?

Najprej smo se zapeljali do Plai Laem Temple. To je novejše zgrajen tempelj in je najbolj barviti tempelj na otoku Samui. Tukaj lahko vidimo Velikega belega budističnega boga, ki ima 18 rok.

18 roki buda
   









Naprej smo se zapeljali do Big Budhe, ki je nabolj atraktivna točka na otoku. Zlata buda je visoka 12 m in ponosno sedi na S otoka od koder je lep pogled kilometre daleč po otoku. Vidi se plaže, morje v različnih odtenkih.Do same bude pa tečejo dolge stopnice.
                

Big Budha



Sledil je ogled Grandmother  and Grandfather rock. To sta dva granitna kamna, ki predstavljata žensko in moško spolovilo. Legenda pravi, da naj bi izvirala od ljudstva Mui. Nekateri ljudje verjamejo, da če molijo na tem mestu, da bodo imeli srečo v zakonu. Legenda pripoveduje o tem, da je življenje na otoku. Nek zakonski par naj bi doživel brodolom, pri čemer sta potonila v zalivu. Tam je njuna telesa naplavilo na kopno in tako sta nastal kamna.

Zalivček
Grandfather
Naslednja destinacija je bila Khunaram temple oz. Mummified Monk. To je najbolj znan izsušeni menih. Ker je vedel kdaj bo umrl, je prosil naj ga ne pokopljejo ali zažgejo, ampak naj ga pustijo v takem stanju kot bo umrl. Umrl je star 79 let. Tako se je odločil, zato, da bi bil simbol za naslednje generacije, naj sledijo budističnim naukom.

Mummified Monk
 Odpeljali sm se tudi do enega izmed mnogih slapov, Namuang Waterfall, ki je največji in najlepši slap na Samui. Do dna slapu smo se peljali s public busom, potem pa še slabih 15 min peš. Pot je vodila po potki skozi gost, momo potokov. Možna pa je bila tudi ježa slonov.

Namuang Waterfall
 Aja, gledat smo šli tudi šov opic, ki so tukaj človekov najboljši prijatelj, od takrat ko so jih začeli koristit za nabiranje kokosov. Kokosi so kar padali na tla. Seveda smo kokosovo mleko tudi pili. Mene ni ravno navdušilo.



















Pitje kokosovega mleka




















Potem pa končno kosilo v Nathon Town, kjer smo šli tudi na tržnico. Kupile nism nič. Začuda. Aja rezen robčke zame, nos mi je še kar pušal. Baje lahko tukaj nakupuješ cel dan. Men se ni zdelo. Bwo?


Vožnja nazaj do hotela. Šlo nam je za nohte, saj smo načrtovale vožnjo s trajektom do otoka Koh Phangan. Treba je bilo priti še od hotela do pristanišča. Imele smo srečo, da je voznik kombija imel v lasti tudi vožnjo s trajektom, tako da se je vse lepo pošlo.

Vožnja s trajektom je trajala 45 min (270 BT), sončni zahod pa je bil zastonj. Bila je že tema, ko smo prišle na otok, me pa nismo imele pojma kje bomo spale. Brez panike. Človek pride do pomola, kjer te že čakajo ponudniki za hostle. Tako sm prišle do hostla Black and White, bungalov 30m od morja (500BT). Super hostl, umirjeno, lepo urejeno in le 10 min od najbolj popularne plaže, kjer so najboljše zabave, FULL MOON PARTY. Žav sinismo izbrale pravega datuma, za obisk. Zadnji party je bil 10.11., naslednji pa bo 17.11. Smola. Bo treba še enkrat na Tajsko in na party.  Posledično je bilo vzdušje na otoku bol kot ne mrtvo.




Kaj pa večerja? Danes je bila sladka. Najboljše palačinke=ROTE z banano in nutelo in shake iz lubenice. Najbolš!!!!
Rote


lahko noč

Ni komentarjev:

Objavite komentar