sreda, 11. november 2009

CHIANG MAI, ČETRTIČ - SLOVO



Prišel je dan ko se je bolo potrebno posloviti od Chiang Maia.

Zjutraj smo se zbudile ob 7:30. Smo že navajane zgodnjega ustajanja. Malo hrane ne škodi, tako da smo šle na zajtrk. Čas je bil tudi za spremembo lokacije. Zajtrkovale smo v restavraciji, ki jo vodi nek nemec. Za 80BT smo dobile končno dva rogljička, naravni sok, kavo, maslo in dve različni marmeladi.

Da bi prišle bol sveže na naslednjo destinacijo , smo se šle še zadnjič zmasirat. Fenomenalna masaža ni kaj. Škoda da nismo tega salona našle že prej. SOMSRI THAI MASSAGE, je vreden obiska.

Ne gre zamuditi
Notranjost

Prišle smo ravno, ko se je salon odprl. Tako, da je bila notri samo šefica in en fant. Zgleda da imajo ločeno masiranje glede na spol, saj je šefica hitro vzela v roke mobitel in poklicala še dve punci, ki sta prišli v 10 minutah. Z vesno sva se odločile za masažo nog, rok in hrbta. Najprej ti umijejo noge, potem pa se uležeš in prepustiš užitkom. Zlahka zaspiš. Na koncu si pa kot cunja, čist mehak. Za ta užitek smo plačale 200BT.

Potem pa še malo interneta in iskanje informacij o naslednji destinaciji, otokih in kje bomo spale. Sicer smo našle nekaj bungalovov, ampak smo se odločile, da bomo vidle na mestu kaj in kako. Nato pa nas je šef našega hostla prav prijazno zapeljal na letališče. Tako se poslavljamo od S Tajske in letimo na J Tajske, na otoke. Najprej na Koh Samui. Let smo imele ob 14:05, z letalsko družbo Bangkok Airways. Ta karta je bila sicer mal dražja, ma nekaj časa smo pa le pršparale (4950 BT=117 EUR)

Pogled iz letala na srce Tajske
Stevardesa
 




Obrok
No pa smo prifrčale na Koh Samui, najprej se nismo znajdle, kako iz letališča naprej.

Pogled na Koh Samui

















Za 120 BT na osebo smo se peljale z nekakšnim busom. Potem je biv pa problem, kje naj gremo dol. Pa smo šle dol v središču, kjer je plaža Chaweng. Menda je tukaj največ dogajanja. Prišle smo do hotela MOBY DICK. Zravn so gostilne, šundr in znano za Tajsko ogromno kurbic. Žav smo to ugotovile šele zvečer, ko je začelo dogajat. Tako, da priporočam, tisti, ki bi radi spali, ne hodite v ta hotel. Spanje je močno moteno, kljub čepkom v ušesih.



Priprave na vražjo noč
Prvič smo se šle ofrišit v morje. Plaže so peščene, ljudi ogromno, voda pa je topla kot v toplicah in predvsem čista. Ob plaži je bar ob baru.





Zvečer pa še večerni ogled mesta in večerja. Turistov se res tre na vsakem koraku. Za razliko od S so tajci na J zelo vsiljivi. Vsiljujejo ti slikanje z opicami, kuščarji, šivanje oblek. Ni da ni. Prvi utrip mi ni biv lih kaj ušeč. Bo bolje.


Šle smo tudi na prve koktejle na plažo in kasneje še na neko zabavo na plaži. :))










 To je pa blo super.

Ni komentarjev:

Objavite komentar