torek, 10. november 2009

CHIANG MAI, TRETJIČ - IZLET DO DOI INTHANON

Odločile smo se, da bomo preživele še en aktiven dan. Namenile smo se na eno dnevni treking, s ciljem v nacionalnem parku DOI INTHANON. Za izlet smo odštele 1000BT (24 EUR).

Naš današnji vodič ni bil prav nič podoben našemu HAPPY HIPIJU. No da razložim, sploh ne vem ali je bila ona ali on. Izdajala se je za žensko, ampak nekatere poteze so bile zelo moške. Sicer pa za Tajsko to ni nič nenavadnega.
Najprej smo se pripeljali do slapu Nam Tok Mae Klang. Leži pa na dnu nacionalnega parka Doi Inthanon, v parku Wachiratan, ki je en najbolj dostopnih in najbolj obiskanih slapov. Pričakala nas je mavrica, voda pa je škrofila okrog in okrog.

Nam Tok Mae Klang
            
Dvojna mavrica
        
   



Pot smo nadaljevali do plemena Karen, kjer smo si ogledali njihov način življenja, ki je zelo podoben ostalim plemenom.

Ročno izdelani izdelki

 Naprej smo se zapeljali do ROYAL GARDEN SIRIBHUME, kjer je še en slap, ki pa ni dostopen. Je pa zato njegova okolica čudovita. Pravzaprav pod slapom lepo urejen vrtiček, skozi katerega tečejo potočki, polno je rož. Prostor za relaksacijo.


 Končno kosilo. In to ne kar eno kosilo, ampak OGROMNO. Juha, riž, ocvrta jajčka, ocvrt piščanček, lubenica, ananas. Njamiiiiiiiiii!!
Obilno in slastno kosilo
Nato pa še vzpon na najvišjo goro na tajskem, DOI INTHANON. Stoji na nadmorski višini 2565m. Sicer so nas pred trekingom spet opozorili na mraz. No ja, tudi na tej nadmorski višini nas ni zeblo. Ta gora loči Tajsko od Burme.


Nato pa smo se peljali še do Napamaytanidol Chedi. To sta dva templja, ki stojita na višini 2280m nadmorske višine. Zgradili so ju za počastitev 60 letnice kralja in kraljice leta 1987 oz. 1992 leta.. Tempelj Mahathat Nabhapol Bhumisiri, ki je bil zgrajen v čas kraljici je škrlatne barve, tempelj, ki je bil zgrajen v čast kralju, Mahathat Nabha Metaneedo, pa je rjave barve. Templja si stojita nasproti eden drugemu, vmes pa ju ločijo stopnice. Park okoli obeh templjev je posejan z rožami, v notranjosti je umetno jezero, čez katerega vodi mostiček. Lepo.


Mahathat Nabha Metaneedo
Mahathat Nabhapol Bhumisiri  
       

Lepo urejeni vrtovi
Tako se je naše potovanje zaključilo, Zdaj pa še večerja in interenet. 




LP

Ni komentarjev:

Objavite komentar