četrtek, 19. november 2009

KANCHANABURI - 2. DAN

Zjutraj smo se zbudile v lepo jutro ob sončnem vzhodu in s pogledom na reko Kwai. Sledil je zajtrk, jajček in toast.


Potem pa smo se počasi odpeljali do uro vožnje oddaljenega nacionalnega parka Erawan.

Slap Erawan teče v sedmih nivojih. Od tega se lahko enostavno povzpne do šestega nivoja. medtem ko je potrebno do sedmega nnivoja preplezati pečino V vsakem nivoju je tudi bazen v katerem se je možno kopati. Do samega vrha je pot dolga približno 2 uri hoje. Slab naj bi spominjal na glavo erawanskega slona, ki naj bi imel po hindujski mitologij tri glave.




Tukaj je tudi pestro življenje živali. Opice skačejo naokoli, predvsem se rade repinčijo, prepirajo, veliko je tudi ptic, najde se tudi kakšen pajek, v samih bazenčkih pa plavajo ribe.

Do drugega slapu smo se s skupino odpravili skupaj. Tukaj so nam popisali steklenice s pijačo, zastaviti smo mogle tudi nekaj denarja. Tako se prepričajo da nismo odvrgli plastenk v naravo. Kar pametno. Seveda smo dobili denar nazaj. Od tukaj smo šle na raziskovanje same.






Prišle smo do petega nivoja, kjer smo srečale dve nemki, k i sta nam povedali, da so na šestem nivoju opice. Juhu, smo rekle, končno nekaj življenja.






Pa smo jih končno ugledale, še bolj pa slišale. Seveda je sledilo fotkanje na 100 in 1 način. Opice so en čas potrpežljivo pozirale, hm potem pa so kmalu postale napadalne.



















Tako da smo sklenile, da je najbolje da se počasi vrnemo nazaj in se še malo ohladimo v enem izmed bazenčkov. Pristale smo na 3. nivoju. Tam je biv še en splav, seveda smo ga morale preiskusiti, hm no ja ni nam kaj prida uspevalo.





Potem pa počasi povratek do avtobusa in nazaj proti Kanchanaburiju na kosilo.






Sledila je tri urna vožnja do BKK, kjer smo prevzeli prtljago, si poiskale TAXI in se zapeljale do Khaosan Roada (glavna backpackerska ulica). Podale smo se iskat hotel, vse je bilo kar precej drago. Se kar razvadiš na nižje cene. Nahrbtniki so postajali kar težki, tako da smo pristale v Thai Cozy House (cena 1.150 THB, vključujoč zajtrk).


Zvečer smo šle še malo ven. Kera gužva, stojnice, turisti, ja ni da ni. Privoščile smo si še shake in palačinke. Pred spanjem pa še internet, ki se mu ni kaj prida mudilo delat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar