torek, 17. november 2009

KOH SAMUI - BANGKOK

Joj danes je pa blo pestro, sama vožnja in samo prekladanje. Organizacija na višku. Danes smo se preselile v BKK. Kako?
Zjutraj smo vstale spet zgodaj (6:50), saj smo se ob 7:30 natovorile na mini bus za Thong Yong Marine. Pot naj ne bi bila dolga. Po skoraj uri vožnje smo prišli v mesto. Uf pa smo že tam. Hehe. Tukaj se je naša pot šele začela. Presesti smo se morali na avtobus, kjer so bili še drugi turisti. pa je sledilo še približno 45 min vožnje do mesta Nathon, kjer je bilo pravo pristanišče.




Končno smo se ukrcali na trajekt (600 BT).
  Odpluli smo ob 10:00. Naš cilj je bil Surat Thani, kamor smo prišli po 1,5h vožnje.  Spet smo se usedli na avtobus, po uri vožnje so avtobus zapustili turisti, ki so potovali naprej na Krabi, ostali pa smo se peljali še 2 min naprej, kjer smo zapustili avtobus. Kar nekje na sredi ceste nas je čakav nek možak, ki je rekev naj gremo kar za njim. In mi smo mu kot race sledili čez 6 pasovnico, do majhne gostilne, ki je ila ob enem tudi nekakšna umesna postaja, od koder smo potovali na različne strani. Vsak je na majico dobil nalepko, odvisno kam smo potovali. Naš cilj je bilo letališče. Zelo zanimiv sistem. Počas se začneš spraševati, kam boš na koncu sploh prišev. Čez nekaj časa je prišev public bus, ki nas je vse natovoriv in zapeljav 500m naprej po ulici, kjer smo sestopili in se spet razdelili, odvisno kam smo potovali. Moram rečt, da tajci kar čuvaju noge turistov :))




No pa smo bili spet na novem avtobusu, ki nas je končno pelal do letališča. Opravile smo vse potrebno za let, nato pa odšle na kosilo.



Let je trajav slabo uro in že smo bile v glavnem mestu Tajske, Bangkok.
Iz letališča smo se peljale do železniške postaje od koder smo mislile naprej kar v Kachanaburi. Žav nismo imele sreče, saj danes vlaki niso več vozili. Pa smo zavile do najbližje agencije, kjer smo kupile karte za organiziran dvo dnevni izlet v Kanchanaburi (2500 BT).



Hm in kje bomo spale. Ojej! V bližini ni bilo kaj prida hostlov. Prijazen fante v agencij nam je pomagav najti prenočišče. No ja, najprej nas je usmeril v eno res beznico, v kateri ne bi spala tudi če ne bi več mogla hoditi. Potem je pa klicariv okrog, spraševav znance, kam bi lahko šle. Pa nam je dobiv hostl čisto blizu agencije (1200 BT).

Nočka

Ni komentarjev:

Objavite komentar