ponedeljek, 16. november 2009

OTOKI, SEM IN TJA - KOH SAMUI - ANGTHONG NATIONAL PARK

Rana ura, zlata ura. Joj danes smo se zbudile pa že ob 6:00. Razlog? Izlet v nacionalni park Angthong. Sestavljen je iz 42 otokov, ki so 35 km SZ od Koh Samuia. Skupna površina otokov je 102 km2, od tega je samo 18 km2 zemlje.  Nadmorska višina otokov je 10-400 m.  Tukaj so čeri, jame. Jah imele smo to smolo, da enega dela parka nismo mogle videt, ker je med novembromin decembrom zaprt, zaradi nevarnosti monsunov.
Ja pa da začnem na začetku in našem današnjem programu. Kot je že v navadi, tajci niso ravno točni. Radi zamujajo, tako so nas prišli iskat 7:20 namesto ob 7:00. No ja sej ni velik zamude, sam me smo prišle prezgodej. Odpeljali smo se v pristanišče, kjer so nas že čakali hitri gliserji. Ke je bila ura še zelo zgodna so nam pripravili zajtrk, toast, kava. Za na pot pa so nam priskrbeli tudi tabletke proti morski slabosti. Pred nami je bila ura vožnje z hitrim gliserjem.


Hm iz jasnega Samuia smo se peljeli v oblačno nebo. Kar naenkrat smo pred sabo zagledali obok mavrice, peljalči smo se naravnost v dež.




V trenutku smo bili tisti, ki smo sedeli spredaj, mokri. uzrli smo tudi vodni tornado. Fascinantno, malo strahu.



Kar naenkrat smo bili spet v soncu. Naša prva točka je bil otok Koh Wao Enjoy, kjer smo snorklali.



Opazovali smo lep, pisan podvodni svet, Enostavno lahko lebdiš na vodi in opazuješ pisan svet morja. Vidiš enobarvne, črtaste, fluoroscentne ribe, korale, ježke z dolgimi bodici. Tako smo na vodi lebdeli eno uro.
Sledila je vožnja med otoki. Eni so podobni opici, levjemu kralju oz. kar si oči same narišejo.


Žav je bil otok Mae Koh Island zaprt zaradi deževne dobe, tako da si nismo mogli iz najvišje točke pogledati parka.




Sledilo je kosilo v ribiški vasi, Koh Paluay, ki je umaknjena od vsakodnevnega vrveža in modernega sveta. Ljudje se tukaj preživljajo izključno z ribolovom.












Kosilo je bilo zelo okusno. Lahko smo si vzeli lignje, zelenjavo, manjkav pa ni tudi piščanec.




















Po kosilu pa kajakiranje. Seveda kot tri izkušene punce smo si izbrale malo daljšo pt za kajakiranje. Smo rekle kaj bi šle po najkrajši če pa lahko zavijemo še malo iz poti :)), šle smo malo po ovinkih.  Nato pa še eno urno kopanje in relaksiranje.




 In pot proti Koh Samui.
Ker nismo imele še dovolj kopanja smo se po povratku šle še zadnjič kopat v tajsko morje.

Jutri pa naprej do Bangkoka.

LP





Ni komentarjev:

Objavite komentar