petek, 6. november 2009

TAJSKA TUKAJ SMO

Po dolgem letu smo končno stopile na trdna tla. Tla Tajske, našega cilja. Priletele smo približno ob 7 zjutraj po lokalnem času (+7 ur razlike). Ker še nismo imele dovolj letenja, smo se odločile da bomo letele kar naprej na S Tajske v Chiang Mai. Letališče je bilo ogromno, zato smo najprej poiskale kje se bomo čekirale. Let smo imele ob 12:00, zato smo imele časa na pretek. Naprej smo letele z Air Aysia, za letalsko karto pa smo plačale    1610 BT, kar znese 39 EUR. Ko smo si končno ogledale letališče, ki je sestavljeno iz dveh terminalov in 4 nadstropij, smo odšle na prvi tajski zajtrk. Za razliko od tajcev smo jedle dokaj
normalen zajtrk.
Naročile smo toast, ki ni biv lih bog ve kaj in shake. Tajci so je dli že na vse zgodaj riž in neke pikantne omake. Vmes smo po lonely planetu iskale kje bi v Chiang Maiu spale, kaj bi si ogledale, kaj počele. Čas je hitro tekev, tako smo morale počasi na letalo. Še prej so me opeharili za škarijce. Na carini mi je začelo piskati. Seveda sem prav po neumnem v ročno prtljago shranila škarjice za nohte. Nisem bila edina, ki so jo opeharili, v škatli je bila cela zbirka škarijc. Klub kratkemu letu, uro in pol,  in ne kaj udobnih sedežev, sem vseeno zaspala. Oblečene, kot v Ljubljani, smo stopile na vroča in vlažna tla Chiang Maia.Pred letališčem nas je že čakal TAXI, kinas je peljal do JULY HOUSE, ki smo ga našle v LP.Žal pa je bil zaseden, menda večino z nemškimi popotniki. Za hostlom pa je bil LANNA DISCOVERY GUESTHOUSE.
LANNA DISCOVERY GUESTHOUS
Naša soba















Hostel je majhen, je v središču mesta in ima klimo. Predvsem pa je čist. Nočitev nas je stala 150 BT. Najprej smo dobile samo sobo za dve osebi, ki smo jo kar vzele. Spale smo kot ena mal družinica :)) Po osvežitvi smo se pozanimale pri prijazni receptorki, kaj se splača pogledati. Na zemljevid nam je narisala vse najbolj zanimive točke, ki jih je vredno pogledati. Nato smo si odšle pogledati okolico. Ulice so bile umazane, promet nas je malo šokiral, vse teče ravno v obratno smer kot pri nas. Ulice so bile polne turistov, na vsakem koraku restavracija, možnost uporabe interneta in masažni saloni.  Najprej smo šle na naš prvi tajski obrok. Sledila je že prva prava tajska masaža in seveda internet, ter poročanje o dogajanju.

Naš prvi obrok

Ni komentarjev:

Objavite komentar